UNQUO-kortet

Kom igång med UNQUO-kortet och läs mer om hur du gör för att kategorisera dina köp, hantera fakturor och hitta rätt i appen.

Dina fakturor skapas och visas i appen (Profil > Fakturor) den sjätte i varje månad.

Om du har aktiverat notiser (Profil > Appinställningar) meddelar vi dig när fakturorna är skapade.

Klicka på ikonen som föreställer ett kort högst upp till höger i Hem-fliken för att ansöka om UNQUO-kortet.

Just nu kan vi erbjuda UNQUO-kortet endast till dig som driver enskild firma.

Just nu kan vi erbjuda UNQUO-kortet endast till dig som driver enskild firma.

Det kan finnas flera anledningar till att UNQUO-kortet inte är tillgängligt för dig. Om du har frågor kan du höra av dig till oss via chatten (Profil > Hjälp).

Du aktiverar ditt kort genom att göra ett fysiskt köp med din pinkod i butik. Du kan även skriva till oss i chatten (Profil > Hjälp) så hjälper vi dig att aktivera ditt kort.

Du kan välja vilken sida som köpet ska höra till (Work eller Life) innan du gör köpet. Klicka på ikonen som föreställer ett kort i översiktsbilden för att ändra sida.

Om du har råkat använda fel sida kan du enkelt flytta köpet i efterhand.

Skriv till oss i chatten (Profil > Hjälp) om du ser att något är fel med ett köp så hjälper vi dig. Till exempel om det inte är du som har gjort köpet eller om beloppet inte stämmer.

Köp gjorda med UNQUO-kortet kan du flytta hur många gånger du vill fram tills att vi har skapat fakturorna för den månad köpet tillhör. Efter det kan du inte flytta ett köp mellan Work och Life.

Skriv till oss i chatten (Profil > Hjälp) om du har glömt din pinkod, så skickar vi hem den till dig igen med posten.

Kontakt

Om du behöver hjälp når du oss enklast via chatten i appen, som är öppen vardagar 9-17. För generella frågor om UNQUO kan du även maila oss på support@unquo.com. Vi kan dock inte svara på frågor relaterade till ditt konto via mail.

Unquo-feature-man-3
Enskild-firma-bottom
unquo-product