Externa konton och kort

Lär dig mer om hur du ser transaktioner gjorda med externa konton eller kort i UNQUO-appen, och hur du ska gå tillväga om appen inte uppdateras som den ska.

Klicka på ikonen “Lägg till kort eller konton” i Hem-fliken för att ansluta andra banker och transaktioner i appen.

Något kan ha gått fel när du försökt ansluta ett kort eller konto, så testa gärna igen.

Det kan vara så att banken du vill lägga till inte är tillgänglig än. Skriv gärna till oss i chatten (Profil > Hjälp) så hjälper vi dig.

Du kan läsa om hur vi hanterar din data i vår integritetspolicy (Profil > Appinställningar).

Det går inte att ändra sida för dina konton i efterhand. Om du vill göra det kan du skriva till oss i chatten (Profil > Hjälp) så tar vi bort kontot så att du kan lägga till det på nytt med rätt Work/Life-sida.

Privatkonton och kort uppdateras automatiskt i appen fyra gånger per dag. Företagskonton och kort uppdaterar du själv genom att klicka på “Uppdatera”-ikonen i Hem-fliken.

Om det fortfarande inte går att uppdatera dina konton, skriv till oss i chatten (Profil > Hjälp).

Skriv till oss i chatten (Profil > Hjälp) om du vill ta bort dina konton och kort från appen. Tänk på att det inte går att ta bort individuella konton, utan då kommer alla dina konton tas bort. Även eventuella bokföringsförslag kommer försvinna.

Kontakt

Om du behöver hjälp når du oss enklast via chatten i appen, som är öppen vardagar 9-17. För generella frågor om UNQUO kan du även maila oss på support@unquo.com. Vi kan dock inte svara på frågor relaterade till ditt konto via mail.

Unquo-feature-man-3
Enskild-firma-bottom
unquo-product