Bokföring och rapporter

Med UNQUO blir bokföringen enklare och mindre tidskrävande. Om du är osäker på hur du begär ett bokföringsförslag eller hur du kan använda rapportfunktionen, så hittar du svaren här.

UNQUO ger dig bokföringsförslag och sammanställer dessa i en smidig rapport som du kan använda som stöd i bokföringen eller för att få bättre översikt på din ekonomi.

Du skapar rapporten genom att klicka på Rapport-fliken. Där kan du välja datum och klicka på knappen “Skapa rapport”.

Du måste fortfarande själv göra bokföringen i ditt bokföringsprogram eller genom att skicka rapporten till din revisor.

Ett bokföringsförslag skapas av våra redovisningsexperter och är ett förslag på hur du kan bokföra en transaktion utifrån baskontoplanen. Kom ihåg att dessa bokföringsförslag är just förslag. Varje företag är unikt och har sina särskilda behov, och det är ditt ansvar att se till att din bokföring passar just ditt företag.

Lägg till kvitto och beskrivning på din transaktion i appen så tar vi fram ett bokföringsförslag till dig.

Du kan själv kategorisera UNQUO-kortköp i appen. När du väljer kategori för ditt UNQUO-kortköp tar vi automatiskt fram ett bokföringsförslag baserat på kategorin. Kategoriserade köp kommer att synas på din rapport.

Rapporten är en sammanställning av dina godkända bokföringsförslag och kategoriserade UNQUO-kortköp. Rapporten kan du använda som stöd när du gör din bokföring eller för att få bättre översikt på din ekonomi.

Du skapar rapporten genom att klicka på Rapport-fliken och välja de datum som du vill få en sammanställning över.

Just nu kan vi ge bokföringsförslag för enbart ett företag. Rapporten som innehåller en sammanställning av dina godkända bokföringsförslag och kategoriserade UNQUO-kortköp baseras på ett företag.

När du anslöt ett konto eller kort till UNQUO fick du frågan vad det är för typ av företag samt om företaget är momsregistrerat eller inte. Denna information kommer att finnas med på rapporten.

De bokföringsförslag som våra redovisningsexperter tar fram och kategorierna för UNQUO-kortköp baseras på baskontoplanen. Om du vill använda egna bokföringskonton eller till exempel använda andra konton i samma kontoklass behöver du justera detta när du gör din bokföring.

Rapporten är en sammanställning av dina godkända bokföringsförslag för Work-transaktioner och kategoriserade UNQUO-kortköp. Om du vill inkludera fler transaktioner i rapporten behöver du först begära bokföringsförslag för dina externa transaktioner eller välja kategori för dina UNQUO-kortköp.

Du kan själv kategorisera UNQUO-kortköp i appen. När du väljer kategori för ditt UNQUO-kortköp tar vi automatiskt fram ett bokföringsförslag baserat på kategorin. Kategoriserade köp kommer att synas på rapporten.

Om du inte hittar en lämplig kategori kan du skicka in en förfrågan om hjälp med val av kategori.

Kontakt

Om du behöver hjälp når du oss enklast via chatten i appen, som är öppen vardagar 9-17. För generella frågor om UNQUO kan du även maila oss på support@unquo.com. Vi kan dock inte svara på frågor relaterade till ditt konto via mail.

Unquo-feature-man-3
UNQUO - bättre egenföretagande
unquo-product