Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om UNQUO. Om du behöver hjälp kontaktar du oss enklast via chatten i appen.

FAQ-Person-1
Unquo-feature-man-3
Scrolla neråt

Bokföring och rapporter

UNQUO ger dig bokföringsförslag och sammanställer dessa i en smidig rapport som du kan använda som stöd i bokföringen eller för att få bättre översikt på din ekonomi.

Du skapar rapporten genom att klicka på Rapport-fliken. Där kan du välja datum och klicka på knappen “Skapa rapport”.

Du måste fortfarande själv göra bokföringen i ditt bokföringsprogram eller genom att skicka rapporten till din revisor.

Ett bokföringsförslag skapas av våra redovisningsexperter och är ett förslag på hur du kan bokföra en transaktion utifrån baskontoplanen. Kom ihåg att dessa bokföringsförslag är just förslag. Varje företag är unikt och har sina särskilda behov, och det är ditt ansvar att se till att din bokföring passar just ditt företag.

Lägg till kvitto och beskrivning på din transaktion i appen så tar vi fram ett bokföringsförslag till dig.

Du kan själv kategorisera UNQUO-kortköp i appen. När du väljer kategori för ditt UNQUO-kortköp tar vi automatiskt fram ett bokföringsförslag baserat på kategorin. Kategoriserade köp kommer att synas på din rapport.

Rapporten är en sammanställning av dina godkända bokföringsförslag och kategoriserade UNQUO-kortköp. Rapporten kan du använda som stöd när du gör din bokföring eller för att få bättre översikt på din ekonomi.

Du skapar rapporten genom att klicka på Rapport-fliken och välja de datum som du vill få en sammanställning över.

Just nu kan vi ge bokföringsförslag för enbart ett företag. Rapporten som innehåller en sammanställning av dina godkända bokföringsförslag och kategoriserade UNQUO-kortköp baseras på ett företag.

När du anslöt ett konto eller kort till UNQUO fick du frågan vad det är för typ av företag samt om företaget är momsregistrerat eller inte. Denna information kommer att finnas med på rapporten.

Externa konton och kort

Klicka på ikonen “Lägg till kort eller konton” i Hem-fliken för att ansluta andra banker och transaktioner i appen.

Något kan ha gått fel när du försökt ansluta ett kort eller konto, så testa gärna igen.

Det kan vara så att banken du vill lägga till inte är tillgänglig än. Skriv gärna till oss i chatten (Profil > Hjälp) så hjälper vi dig.

Du kan läsa om hur vi hanterar din data i vår integritetspolicy (Profil > Appinställningar).

Det går inte att ändra sida för dina konton i efterhand. Om du vill göra det kan du skriva till oss i chatten (Profil > Hjälp) så tar vi bort kontot så att du kan lägga till det på nytt med rätt Work/Life-sida.

Transaktioner

Plustecknet betyder att du behöver hantera transaktionen, exempelvis lägga till ett kvitto eller kategorisera ditt UNQUO-kortköp.

Klockan betyder att du väntar på ett bokföringsförslag från vår redovisningsexpert.

Utropstecknet betyder att du har ett bokföringsförslag att granska. Du behöver granska och godkänna bokföringsförslaget för att det ska synas på din rapport.

Om du inte ser någon symbol bredvid transaktionen på Work-sidan betyder det att transaktionen är färdighanterad och kommer att synas på din rapport.

För att flytta en transaktion mellan Life och Work, dra transaktionen till höger eller vänster. Du kan även klicka på transaktionen och ändra Life/Work i transaktionsdetaljerna. Prova gärna – du kan alltid ångra flytten eller dra tillbaka transaktionen senare.

Det finns ingen gräns för hur länge eller hur många gånger du kan flytta en transaktion från en annan bank.

UNQUO-kortköp kan du flytta hur många gånger du vill fram tills att du har fått fakturan för den månaden köpet hör till.

Det finns ingen gräns för hur många gånger du kan flytta en transaktion.

UNQUO-kortet

Dina fakturor skapas och visas i appen (Profil > Fakturor) den sjätte i varje månad.

Om du har aktiverat notiser (Profil > Appinställningar) meddelar vi dig när fakturorna är skapade.

Klicka på ikonen som föreställer ett kort högst upp till höger i Hem-fliken för att ansöka om UNQUO-kortet.

Just nu kan vi erbjuda UNQUO-kortet endast till dig som driver enskild firma.

Just nu kan vi erbjuda UNQUO-kortet endast till dig som driver enskild firma.

Det kan finnas flera anledningar till att UNQUO-kortet inte är tillgängligt för dig. Om du har frågor kan du höra av dig till oss via chatten (Profil > Hjälp).

Du aktiverar ditt kort genom att göra ett fysiskt köp med din pinkod i butik. Du kan även skriva till oss i chatten (Profil > Hjälp) så hjälper vi dig att aktivera ditt kort.

Kontakt

Om du behöver hjälp når du oss enklast via chatten i appen, som är öppen vardagar 9-17. För generella frågor om UNQUO kan du även maila oss på support@unquo.com. Vi kan dock inte svara på frågor relaterade till ditt konto via mail.

Unquo-feature-man-3
UNQUO - bättre egenföretagande
unquo-product