Frågor & svar

Vi finns här om du har några frågor eller vill ge feedback. Här är de vanligaste frågorna och svaren.

Vad kostar UNQUO?

Appen laddar du ner och använder helt gratis! Alla nuvarande funktioner är gratis förutom eventuella förseningsavgifter relaterade till UNQUO-kortet.

Gör UNQUO bokföringen åt mig?

Vi hjälper dig att förbereda bokföringen. Det betyder att vi kategorisera dina köp och bokför dem på rätt kontoslag i appen. Dessutom får du en revisorsvänlig bokföringsrapport i slutet av varje månad . Men själva bokföringen gör vi inte.

Kan jag fortfarande använda min nuvarande bank?

Javisst! UNQUO fungerar med alla banker i Sverige.

Är tjänsten säker?

SEB:s innovationsstudio, SEBx, ligger bakom utvecklingen av UNQUO. Med SEB:s omfattande säkerhetskrav och höga standard för regelefterlevnad och riskhantering i ryggen är UNQUO en både säker, trygg och pålitlig tjänst.

Ett kort för både privat och arbete, hur funkar det?

Såhär! UNQUO består av ett betalkort och en app som hanterar alla dina utgifter. Istället för att använda ett företagskort och ett privatkort, använder du med UNQUO samma kort.

I appen kan du i förväg ställa in om ett kortköp ska göras privat eller för firman, men du kan även i efterhand swipea betalningen rätt. Hur smidigt som helst!

Har ni en lista som tydligt visar under vilket konto de olika verifikationerna hör hemma?

Jajjemen! UNQUO sammanställer månadsvis en rapport med alla köp som har gjorts via firman, vilka kategorier som har valts för köpen och även vilka konton köpen ska bokföras på. Utgifter för sig och moms för sig. Smidigt va?

Hur stor förkunskap bör man ha för att kunna använda er tjänst (utan att ta hjälp av en redovisningskonsult)?

Vilken bra fråga! UNQUO hjälper dig med de första stegen i din bokföringsprocess. Det betyder att du i UNQUO kan kategorisera köp på olika konton, registrera kvitton och räkna ut moms. UNQUO sammanställer en redovisningsrapport varje månad som du kan utgå från när du gör din bokföring.

Men själva bokföringen gör UNQUO inte i dagsläget. Så för det behöver du förkunskap eller en redovisningskonsult som hjälper dig.

Är ni en del av SEB eller samarbeter ni med SEB på något vis?

Det stämmer! SEB:s innovationsstudio, SEBx, ligger bakom utvecklingen av UNQUO. Med SEB:s omfattande säkerhetskrav och höga standard för regelefterlevnad och riskhantering i ryggen, vill vi på SEBx hitta nya vägar och testa ny teknik för att skapa framtidens finansiella tjänster. Coolt, eller hur?

När kommer det en version för aktiebolag?

Snart! Vi finslipar just nu på de sista byggstenarna i UNQUO för att kunna ta ombord egenföretagare med aktiebolag. Självklart ska även ni få ta del av alla smarta finesser i UNQUO!