Enskild Firma: Räkna ut din lön (eller eget uttag som det faktiskt heter)

Att räkna ut hur mycket lön du kan ta ut från din enskilda firma kan vara lite knepigt. Det är många aspekter att ta i beaktning och även nya begrepp. När du driver en enskild firma tar du egentligen inte ut lön, utan du gör ett eget uttag. Du betalar inte heller arbetsgivaravgift, utan en egenavgift.

Anledningen till att enskilda firmor har egna begrepp är att din privata- och företagsekonomi sitter ihop och du är som privatperson personligt ansvarig för vad som sker i ditt företag.

enskild-firma-sa-raknar-du-ut-din-lon
Scrolla neråt

Räkna fram din lön i enskild firma med hjälp av vår kalkylator

Känns det krångligt? Att räkna ut nettolön i enskild firma är inte helt lätt och många parametrar behöver räknas in. Det enklaste sättet att räkna ut din lön är att ta hjälp av en kalkylator istället för att räkna manuellt.

I UNQUO-appen kan du enkelt räkna ut hur mycket du kan ta ut i lön per månad baserat på inkomster och utgifter i din enskilda firma. Du laddar ned appen här i App Store eller Google Play och att använda den är helt gratis. Du kan göra flera olika räkneexempel i appen för att förstå hur din lön påverkas om du fakturerar mer under en månad.

app-store-badgegoogle-play-badge
unquo-product