Vad är UNQUO?

UNQUO är en helt ny finansiell tjänst för egenföretagare. Tjänsten hjälper soloprenörer att få full koll på hela sin ekonomi som aldrig förr. Allt på en och samma plattform – både privatekonomin och företagets. SEB:s innovationsstudio, SEBx, ligger bakom utvecklingen. Studions uppdrag är att driva på IT-utvecklingen inom SEB, testa gränserna och inspirera till förändring.

För vem?

Alla som har ett eget företag och fakturerar som enskild firma eller aktiebolag. Frilansare, konsulter, giggare, soloprenörer, entreprenörer – alla slags egenföretagare. Fantastiska människor som förtjänar riktigt vassa lösningar som frigör tid. Tid för att leva livet. Inte bara hanka sig fram. Har du ett aktiebolag? Toppen. Snart lanserar vi en version även för dig.

Vilket problem löser UNQUO?

Genom att förenkla allt det där med ekonomin och sorteringen av företagets och privata utlägg hjälper vi soloprenörer att ta smartare och snabbare beslut. Vi frigör tid så att de kan fokusera på sitt hantverk och allt det roliga. Boksluten blir lite enklare och balansen mellan jobb och privatliv lite skönare.

Ytterligare ett nytt bankkort?

Absolut inte. UNQUO är en kort+app. En plattform med supersmarta funktioner. Som till exempel revisorsvänliga rapporter och att göra-listor. Plus att du kan fota dina kvitton och bokföra utläggen på rätt kontoslag genom att svajpa. Höger=företaget, vänster=privat. Enkel, ångestfri och allt-enligt-lagen bokföring.

Var finns UNQUO tillgänglig?

Först ut är Sverige. Men det är bara början. Vi har satt ribban högt och utvecklar hela tiden nya smarta funktioner för att förenkla utgiftshanteringen.

När kan jag ladda ner UNQUO?

Snart, alldeles strax. Våra grymma utvecklare håller på och finjusterar det sista. Håll dig uppdaterad genom att klicka på den svarta knappen uppe i högra hörnet.

Är tjänsten säker?

Med SEB:s omfattande säkerhetskrav och höga standard för regelefterlevnad och riskhantering i ryggen är UNQUO en både säker, trygg och pålitlig tjänst.

Vilka står bakom allt?

Vi är ett mångkulturellt team på runt 50 designers, programmerare, utvecklare och andra experter inom finans som har samlats i Stockholm från 11 olika länder.

Behöver jag byta bank?

Noop. Allt du behöver är appen, kortet och ett bankkonto – vilket bankkonto som helst.

Vad är det som gör egenföretagare så speciella?

Alla banker har misslyckats med att leva upp till soloprenörers krav. Man har tvingat in dem i fyrkantiga lösningar som inte motsvarar deras behov. Det är det vi vill ändra på. Vi frigör tid så att de kan fokusera på sitt hantverk och allt det roliga. Boksluten blir lite enklare och balansen mellan jobb och privatliv lite skönare. Vi hjälper soloprenörer att känna lugnet. Att äntligen få mer tid att ägna sig åt det som de brinner för.

Vad betyder ordet UNQUO?

Om du sätter ”un” framför ett ord på engelska får du motsatsen. UN-QUO. Motsatsen till status quo. UNQUO handlar om att radikalt förändra och vända uppochner på status quo. Något som soloprenörer redan har gjort när de lämnade sin trygga hamn och vågade starta eget.

Sist – men inte minst – hur funkar det?

  1. Ladda ner appen
  2. Ansök om kortet
  3. Börja använda kortet – för både företagets och dina privata inköp
  4. Fota inköpskvittona för företaget
  5. Kategorisera dina företagsutlägg i appen
  6. Betala kortfakturan i slutet av månaden. En faktura för företaget, en för övriga inköp
  7. Se din revisorsvänliga bokföringsrapport i slutet av månaden
  8. Känn lugnet, koppla av och gör det du tycker är allra roligast

UNQUO i ett nötskal

Ett lösning för alla dina utgifter – både dina privata och företagets.

Initierad av SEB och utvecklad tillsammans med egenföretagare.

Två år och 200 intervjuer. I nära samarbete med egenföretagare har SEBx utvecklat UNQUO. Det här är första versionen och fler smarta funktioner och tjänster lanseras hela tiden. Allt för att ge soloprenörer den bästa bankappen som kan hantera deras två ekonomier.

SEBx är SEB:s innovationsstudio. Studions uppdrag är att utforska innovativa lösningar, testa gränserna och utveckla nästa generations produkter.